TÜYAP

Türkiye’de Bir İlk…

28 Haziran 1979 tarihinde İstanbul’da kurulan; ana faaliyet konusu yurtiçi ve yurtdışında fuar düzenlemek olan Tüyap, ilk organizasyonlarını İstanbul Spor ve Sergi Sarayı ve Taksim’de bulunan Etap Marmara Oteli’nde gerçekleştirmiştir. Hızla çoğalan projeler sonucunda sanayi fuarlarına yönelen Tüyap, 30 Mart 1987’de, Tepebaşı’nda bulunan İstanbul Sergi Sarayı’nı açarak büyümeye devam etmiştir. Çağdaş metropolün olmazsa olmazı fuar merkezine duyulan ihtiyacı karşılayan, uluslararası standartlarda modern altyapıya sahip İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi ise 1996 yılında faaliyete geçirilmiştir..

Yeni yatırımlarla Beylikdüzü’nde bulunan Fuar ve Kongre Merkezi’ne yeni salonlar ekleyen kuruluş, 120.000  metrekare kapalı ve 25.000 metrekare açık sergileme alanı kapasitesine ulaşmıştır. 14 ayrı salondan oluşan Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi, Türkiye’de özel sektörün sahip olduğu tek ve en büyük fuar merkezi haline gelmiştir.

Gelişim sadece İstanbul’da değil, Anadolu’da, ülkenin diğer ticaret merkezlerinde de, özellikle 2000 yılından sonra artmış; Tüyap, Bursa (Haziran 2002), Konya (Mayıs 2003), Adana (Haziran 2006), Diyarbakır (Ağustos 2008),  Samsun (2014), Erzurum (Mayıs 2018), Eskişehir (Aralık 2018)  ve son olarak  Kayseri (Ekim 2019) fuar alanlarını Türkiye’nin hizmetine sunmuştur.

Genç ve Deneyimli…

Tüyap gençtir. Çünkü global düşünür ve esnek iş yapma beceresiyle etkin çözümler sunar. Daha iyisini yapmak için sürekli üretir, hızıyla fark yaratır. Profesyonel heyecanını, dinamizmini hiçbir zaman kaybetmez. Ne yaparsa yapsın, tüm dünya tarafından takip edilir.

Tüyap deneyimlidir. Çünkü geçmişten günümüze sahip olduğu engin deneyimi, Türkiye’de ve dünyanın önemli ticaret merkezlerinde milyonlarca insanla buluşturur. Üstün kalite anlayışıyla zamanı verimli yönetir; köklü bilgi birikimini tüm hizmetlerine yansıtır.

Benimsediği kalite yönetim sistemi doğrultusunda 2002 yılından bu yana faaliyetlerini TS EN ISO 9001:2008 kalite belgesi normlarına göre sürdüren Tüyap, köklü geçmişinden aldığı güçle “genç ve deneyimli” bir marka olarak, yurtiçinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon; yurtdışında  Moskova, Sofya, Tahran, Tiflis, Üsküp, Kahire,  Amman ofisleri ve 29 ülkedeki temsilcilik ağıyla dünyada fuarcılık sektörünün devlerinden biri olmuştur.

Global ve Öncü…about2

Tüyap globaldir. Çünkü yedi kıtada bulunan global müşterilerine, geniş yelpazede sunduğu hizmetleriyle global kalitesini kanıtlamıştır.

Tüyap öncüdür. Çünkü Türkiye’yi ve yakın çevresini profesyonel fuarcılık tanıştıran büyük bir markadır. Milyonlarca profesyonel için fuarcılık denilince akla gelen ilk markanın Tüyap olması kesinlikle tesadüf değildir.

Yurtiçi ve yurtdışı meslek örgütleriyle işbirliğine çok önem veren Tüyap, ICCA (Uluslararası Kongre ve Toplantı Derneği), INTEREXPO (Uluslararası Ticaret Fuarlarına Katılımlardan Sorumlu Organizatörler Birliği), ICC (Uluslararası Ticaret Odası) ve UFI (Küresel Fuar Endüstrisi Birliği) üyelikleri yanında; nitelikli ihtisas fuarlarının uluslararası takvimlerde yer almasına onay veren saygın meslek örgütlerinden IAF (Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu)’ın üyesi olup COPE (Ambalaj Fuarları Organizatörleri Konfederasyonu), EUMABOIS (Avrupa Ağaç İşleme Makineleri Üreticileri Birliği) ve OICA (Uluslararası Motorlu Araç Üreticileri Birliği) tarafından da desteklenmektedir.

Ülkemizde fuarcılık sektörünün en önemli kurumu olan Türkiye Fuar Yapımcıları Derneği’nin kuruluşuna da öncülük eden Tüyap, halen derneğin dönem başkanlığını yürütmektedir.

Kültürlü, Sanatsever ve Sorumlu…

Tüyap kültürlü ve sanatseverdir. Çünkü Türkiye tarihinde iz bırakmış kitap fuarlarıyla, ülkemizin en büyük avantajı olan gençlere sayısız fırsat yaratmıştır. Sanat fuarlarından tiyatroya uzanan geniş bir perspektifte sanatseverlere özgür ve yenilikçi platformlar sunmuştur.

Tüyap ülkesi için sorumludur. Çünkü çağdaş ve bilinçli bireylerin oluşturduğu bir Türkiye özlemiyle çalışır. Özgüveni gelişmiş, nitelikli bireylerin yetişmesi için saygın sivil toplum örgütlerine destek verir. Tüm bunları görev bilinciyle yapar.

1982 yılından bugüne aralıksız hazırlanan kitap – sanat fuarları ve kültürel sergiler nedeniyle

Türkiye’nin kültür hayatına sağladığı katkılardan dolayı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Akademi Özel Ödülü’ne layık görülen Tüyap, 2004 yılından bu yana değişik tiyatro sahnelerinde oyunlarını sergileyen Tüyap Çocuk Tiyatrosu ile kültür hizmetlerini farklı boyutlara da taşıyor.

Mesleki sorumluluğunun bilinciyle fuarcılık sektörüne öncülük eden Tüyap, otuzuncu kuruluş yılı nedeniyle Türkiye’de fuarcılığın Osmanlı’dan günümüze süren yüzyıllık serüvenini (1860 – 1960) belgelemek amacıyla Türkiye Sergicilik ve Fuarcılık Tarihi kitabını hazırlamış; bunun dışında, kitap ve sanat fuarlarında onur sanatçısı olmayı kabul etmiş edebiyatımızın ve sanatımızın ustalarına ilişkin, başvuru niteliğinde pek çok kitap da yayınlamıştır.

Tüyap, çağdaş, özgür düşünceli ve nitelikli bireylerin oluşturduğu bir toplum özlemiyle eğitime duyarlı, özgüveni gelişmiş, bilinçli gençlerin yetişmesinde gönüllü çaba harcayan, saygın sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına destek vermektedir.